Skip to content

Novosti

SPORTSKI TALENTI 2024.

U nastavku realizacije projekta “Sportski talenti Vojvodine” i u 2024-oj godini, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu objavio je poziv za podnošenje predloga sportista i sportskih stručnjaka.
Za više informacija posetite www.sio.vojvodina.gov.rs

VOJVODINA OPEN 2023.

U subotu, 01. jula ,u Žablju, održan je tradicionalni međunarodni turnir Vojvodina Open koji organizuje Golf asocijacija Vojvodine u saradnji sa Golf klubom Centar, a uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Na ovogodišnjem turniru učestvovalo je 38 igrača, koji su pritom ostvarili izvanredne rezultate i borili se za vredne nagrade. Najznačajnija nagrada, prelazni trofej za ukupnog pobednika, je skulptura Golfer, koja predstavlja umetnički rad akademika Jovana Soldatovića, nadaleko poznatog skulptora kako u našim, tako i u međunarodnim okvirima. Jovan Soldatović je ceo svoj opus posvetio borbi za mir i humanizaciju života na ovoj planeti. Ovo priznanje, izuzetan simbol posebnosti, pripalo je pobedniku ovogodišnjeg turnira Vojvodina Open 2023, Marku Jokiću.  Pobedniku je trofej uručio predsednik Asocijacije Sport za sve Srbije, Branko Vujović.

U kategoriji Ladies prvo mesto je pripalo Tamari Palkovljević, u kategoriji Junior Konstantinu Stojkoviću, u kategoriji MEN A Borisu Damjanoviću, a u kategoriji MEN B Zoranu Mihiću. Priznanje za Longest drive poneo je Aleksej Milić, a priznanje za Closest to the pin Konstantin Stojković.

Gost turnira je bio član Gradskog veća za sport i omladinu, gospodin Ognjen Cvijetićanin, koji se ovom prilikom oprobao u golfu.

Događaj su posetili i članovi biciklističkog kluba „Invictabike“ iz Novog Sada, za koje je organizovan Golf demo dan.

Ovogodišnju organizaciju turnira podržali su partneri: BMW Radulović, kompanije Transnafta, Triglav, Voda Voda, Elko Marine, Marcons Marketing Company, kao i vinarija Jokić.

SKI FEST 2023.

Asocijacija Sport za sve Srbije, svake godine, tradicionalno u martu mesecu organizuje Zimski festival rekreacije – popularni SKI FEST, pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije – Ministarstva sporta.

Ovogodišnjom manifestacijom  obeležen je jubilej – 30 godina postojanja, kroz programske aktivnosti koje su realizovane na Kopaoniku.

U programskim aktivnostima učestvovalo je blizu 600 učesnika – sportskih rekreativaca, ljubitelja sportova na snegu, sportskih organizacija i stručnjaka, zaposlenih u firmama i lokalnim samoupravama iz: Rumunije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Crne Gore i Srbije.

NOVI PRIDRUŽENI ČLAN – SPORTSKO GOLF UDRUŽENJE DOUBLE EAGLE

Golf asocijacija Vojvodine dobila je novog pridruženog člana – sportsko golf udruženje Double Eagle. 
Kako navodi predsednik, Vuk Radović, klub je otvoren sa idejom da obučava i trenira mlade kategoije golfera i sa planom da se u nekom narednom periodu otvori vežbalište na teritoriji grada Zrenjanina. Time bi privukli, zainteresovali i edukovali više dece, a i njihove roditelje, o golfu i na taj način učestvovali i pomagali razvoju golfa u Srbiji.

SPORTSKI TALENTI 2023.

U nastavku realizacije projekta “Sportski talenti Vojvodine” i u 2023-oj godini, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu objavio je poziv za podnošenje predloga sportista i sportskih stručnjaka.
Za više informacija posetite www.sio.vojvodina.gov.rs

27.12.2022. – GODIŠNJI SASTANAK POKRAJINSKOG SEKRETARIJATA ZA SPORT I OMLADINU

Danas, u prostorijama Sportskog Saveza Vojvodine održan je godišnji sastanak pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Daneta Baste i predstavnika pokrajinskih granskih saveza. Na sastanku se govorilo o najznačajnijim aktivnostima i obavezama saveza u narednom periodu, kao i o finansiranju sporta na teritoriji AP Vojvodine u 2023. godini.

Golf Asocijacija Vojvodine će nastaviti i u 2023. godini da radi na unapređenju i popularizaciji ovog sporta kroz razne projekte koje finansira i podržava Pokrajinski Sekretarijat za Sport i Omladinu, kao i Sportski Savez Vojvodine.

SPORTSKI TALENTI 2022.

U nastavku realizacije projekta “Sportski talenti Vojvodine” i u 2022-oj godini, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu objavio je poziv za podnošenje predloga sportista.
Za više informacija posetite www.sio.vojvodina.gov.rs